Kéktúra - Az Országos Kékkör
Kéktúra - Az Országos Kékkör
KM-számláló

1493 megtett km a 2550 km-ből (58,54%)

 
Menü
 
A TURISTA MAGAZINBAN megjelent cikkeim
 
Kövess a FACEBOOK-on
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mondd el, kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók
Indulás: 2017-05-31
 
Vonatkozó linkek
 
Alföldi Kéktúra: Szekszárdtól-Sátoraljaújhelyig képekben, ahogyan én láttam
 
Fényképalbum(Békés-megye)
Fényképalbum(Békés-megye) : Vésztő-Cigányfoki szivattyú-Szopor-Okány-Nyárfás-Zsadányi országút-Tölgyfás tanya-Zsadány(AK204-211-212)FOTÓK ITT!!!Képtárak: Súgó

Szakasz hossza: 22 km

Időjárás: 33°C, napos, száraz idő

Szakasz jelzettsége: Változó, közepesen és gyengén jelzett szakaszok váltják egymást(Távcső, vagy túraGPS nagy segítség lehet)

Szakasz jellege: Jórészt nyílt terep, kevés árnyékkal, a szakasz egy része kiterjedt tölgyesen keresztül vezet. A szakasz végén több helyen rálátással az Erdélyi-szigethegység egyes vonulataira(Béli-hg.)

Egyéni tapasztalatok, benyomások: A vésztői vasútállomásról indul a szakasz(pecsételőhely!!!), innen kis utcákon keresztül jutunk ki a Főútra, melyről hamarosan letérünk egy szépen kialakított horgásztó felé, innen ismét kis utcácskákon kanyarogva hagyjuk el a települést. Figyelős szakasz, nem mindig egyértelműek a jelzések, a főúton, pedig csak egy-kettő akad belőlük. A Holt-Sebes-Körösön átkelve vasút keresztezi az utunkat, melynek oszlopaira van felfestve végig a jelzés, de nekünk nem itt, hanem az őt kb. 20 méternyire követő földúton kell továbbhaladnunk. Egyhangú szakaszt követően(gabonatáblák, kukoricaföldek, napraforgómezők, stb.) érjük el Okány kicsiny települését, melynek pecsételőhelye a Holt-Sebes-Körös hídja előtti Soma Söröző. Innen egy félreeső kisutcán halad tovább a kék, de érdemes kerülőt tenni a település központja felé, mely tetszetősen rendezett, szép épületeivel, templomaival. A települést elhagyva ismét egyhangú szakasz következik, csak néha-néha adva árnyékos helyet a mezőgazdasági táblák, földek között. A szakasz egyhangúságát egy kiterjedt tölgyes töri meg, melynek hűvöse a nyári 30-35°C-ban igen jól tud esni. Az utunkba akadó számtalan vadles értékes, vadban gazdag területről árulkodik. Az erdőséget elhagyva, az utolsó 4-5 km ismét egyhangú szakasz, bár az itt-ott felbukkanó zsadányi templomtorony némi erőt adhat, célunk végét sejtetve. A szakasz ezen részén töbször rálátás nyílik a Béli-hegység messze kéklő vonulataira. A fotók megtekinthetők a "Fényképalbum(Békés megye)"-ben.

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj