Kéktúra - Az Országos Kékkör
Kéktúra - Az Országos Kékkör
KM-számláló

1493 megtett km a 2550 km-ből (58,54%)

 
Menü
 
A TURISTA MAGAZINBAN megjelent cikkeim
 
Kövess a FACEBOOK-on
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mondd el, kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók
Indulás: 2017-05-31
 
Vonatkozó linkek
 
Alföldi Kéktúra: Szekszárdtól-Sátoraljaújhelyig képekben, ahogyan én láttam
 
Fényképalbum(Békés-megye)
Fényképalbum(Békés-megye) : Vésztő-Cigányfoki szivattyú-Szopor-Okány-Nyárfás-Zsadányi országút-Tölgyfás tanya-Zsadány(AK204-211-212)FOTÓK ITT!!!Képtárak: Súgó

Szakasz hossza: 22 km

Időjárás: 33°C, napos, száraz idő

Szakasz jelzettsége: Változó, közepesen és gyengén jelzett szakaszok váltják egymást(Távcső, vagy túraGPS nagy segítség lehet)

Szakasz jellege: Jórészt nyílt terep, kevés árnyékkal, a szakasz egy része kiterjedt tölgyesen keresztül vezet. A szakasz végén több helyen rálátással az Erdélyi-szigethegység egyes vonulataira(Béli-hg.)

Egyéni tapasztalatok, benyomások: A vésztői vasútállomásról indul a szakasz(pecsételőhely!!!), innen kis utcákon keresztül jutunk ki a Főútra, melyről hamarosan letérünk egy szépen kialakított horgásztó felé, innen ismét kis utcácskákon kanyarogva hagyjuk el a települést. Figyelős szakasz, nem mindig egyértelműek a jelzések, a főúton, pedig csak egy-kettő akad belőlük. A Holt-Sebes-Körösön átkelve vasút keresztezi az utunkat, melynek oszlopaira van felfestve végig a jelzés, de nekünk nem itt, hanem az őt kb. 20 méternyire követő földúton kell továbbhaladnunk. Egyhangú szakaszt követően(gabonatáblák, kukoricaföldek, napraforgómezők, stb.) érjük el Okány kicsiny települését, melynek pecsételőhelye a Holt-Sebes-Körös hídja előtti Soma Söröző. Innen egy félreeső kisutcán halad tovább a kék, de érdemes kerülőt tenni a település központja felé, mely tetszetősen rendezett, szép épületeivel, templomaival. A települést elhagyva ismét egyhangú szakasz következik, csak néha-néha adva árnyékos helyet a mezőgazdasági táblák, földek között. A szakasz egyhangúságát egy kiterjedt tölgyes töri meg, melynek hűvöse a nyári 30-35°C-ban igen jól tud esni. Az utunkba akadó számtalan vadles értékes, vadban gazdag területről árulkodik. Az erdőséget elhagyva, az utolsó 4-5 km ismét egyhangú szakasz, bár az itt-ott felbukkanó zsadányi templomtorony némi erőt adhat, célunk végét sejtetve. A szakasz ezen részén töbször rálátás nyílik a Béli-hegység messze kéklő vonulataira. A fotók megtekinthetők a "Fényképalbum(Békés megye)"-ben.

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe