Kéktúra - Az Országos Kékkör
Kéktúra - Az Országos Kékkör
KM-számláló

1566,46 megtett km a 2550 km-ből (61,43%)

 
Menü
 
A TURISTA MAGAZINBAN megjelent cikkeim
 
Kövess a FACEBOOK-on
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mondd el, kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók
Indulás: 2017-05-31
 
Vonatkozó linkek
 
Alföldi Kéktúra: Szekszárdtól-Sátoraljaújhelyig képekben, ahogyan én láttam
 
Fényképalbum(Békés-megye)
Fényképalbum(Békés-megye) : Vésztő-Cigányfoki szivattyú-Szopor-Okány-Nyárfás-Zsadányi országút-Tölgyfás tanya-Zsadány(AK204-211-212)FOTÓK ITT!!!Képtárak: Súgó

Szakasz hossza: 22 km

Időjárás: 33°C, napos, száraz idő

Szakasz jelzettsége: Változó, közepesen és gyengén jelzett szakaszok váltják egymást(Távcső, vagy túraGPS nagy segítség lehet)

Szakasz jellege: Jórészt nyílt terep, kevés árnyékkal, a szakasz egy része kiterjedt tölgyesen keresztül vezet. A szakasz végén több helyen rálátással az Erdélyi-szigethegység egyes vonulataira(Béli-hg.)

Egyéni tapasztalatok, benyomások: A vésztői vasútállomásról indul a szakasz(pecsételőhely!!!), innen kis utcákon keresztül jutunk ki a Főútra, melyről hamarosan letérünk egy szépen kialakított horgásztó felé, innen ismét kis utcácskákon kanyarogva hagyjuk el a települést. Figyelős szakasz, nem mindig egyértelműek a jelzések, a főúton, pedig csak egy-kettő akad belőlük. A Holt-Sebes-Körösön átkelve vasút keresztezi az utunkat, melynek oszlopaira van felfestve végig a jelzés, de nekünk nem itt, hanem az őt kb. 20 méternyire követő földúton kell továbbhaladnunk. Egyhangú szakaszt követően(gabonatáblák, kukoricaföldek, napraforgómezők, stb.) érjük el Okány kicsiny települését, melynek pecsételőhelye a Holt-Sebes-Körös hídja előtti Soma Söröző. Innen egy félreeső kisutcán halad tovább a kék, de érdemes kerülőt tenni a település központja felé, mely tetszetősen rendezett, szép épületeivel, templomaival. A települést elhagyva ismét egyhangú szakasz következik, csak néha-néha adva árnyékos helyet a mezőgazdasági táblák, földek között. A szakasz egyhangúságát egy kiterjedt tölgyes töri meg, melynek hűvöse a nyári 30-35°C-ban igen jól tud esni. Az utunkba akadó számtalan vadles értékes, vadban gazdag területről árulkodik. Az erdőséget elhagyva, az utolsó 4-5 km ismét egyhangú szakasz, bár az itt-ott felbukkanó zsadányi templomtorony némi erőt adhat, célunk végét sejtetve. A szakasz ezen részén töbször rálátás nyílik a Béli-hegység messze kéklő vonulataira. A fotók megtekinthetők a "Fényképalbum(Békés megye)"-ben.

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
 

 

Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady - Sok újdonság -----> Versek, írások    *****    Képregény, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Asztrológiai elemzések,rendkívül kedvezõ áron,diplomás asztrológustól. Minden kérdésedre választ kapsz tõlem. Kattints!    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Saját Blogom, gyere és olvass - Linkinlady    *****    Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!