Kéktúra - Az Országos Kékkör
Kéktúra - Az Országos Kékkör
KM-számláló

1566,46 megtett km a 2550 km-ből (61,43%)

 
Menü
 
A TURISTA MAGAZINBAN megjelent cikkeim
 
Kövess a FACEBOOK-on
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mondd el, kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók
Indulás: 2017-05-31
 
Vonatkozó linkek
 
Alföldi Kéktúra: Szekszárdtól-Sátoraljaújhelyig képekben, ahogyan én láttam
 
Fényképalbum(Békés-megye)
Fényképalbum(Békés-megye) : Szarvas-Történelmi emlékút-Halásztelki tanösvény-Túrtői holtág-Árvízkapu-Peresi műút-Endrődi gázüzem-Mezőtúr(AK162-171-172)FOTÓK ITT!!!Képtárak: Súgó

Szakasz hossza: 34,5 km

Időjárás: 16°C, kezdetben napos, tiszta, őszi idő, délután szakadó eső

Szakasz jelzettsége: jól jelzett szakasz, de van egy-két figyelős szakasz

Szakasz jellege: nagyon szép, változatos terep, vízparti, erdős, pusztai szakaszok váltják egymást

Egyéni benyomások, tapasztalatok: A szarvasi KMNP látógatóközpontjától, az Anna-ligettől indul utunk(pecsételőhely!!) a szépen parkosított Erzsébet-ligeten keresztül haladunk tovább, majd átkelünk a 44-es főút hídján is, ahol pazar látvány tárul elénk, a holt-körös partján elterülő Szarvas látképe. Kis utcákon vezetnek tovább a kék jelzések, mígnem elérjük a Történelmi emlékutat, mely lényegében holtág töltésén végighúzódó kopjafa-park(minden kopjafa egy-egy emlékezetes korzsakot jelképez a magyarság múltjából). Az emlékút végén találunk egy szélmalom-emlékművet, mely a történelmi Magyarország mértani közepét jelöli(innen ismét szép kilátás nyílik a holtág nagy kanyarjára, a szemben elterülő arborétum színpompás növényzetére és a fák között csendesen megbúvó üdülőházakra). Néhány km megtétele után válaszút elé érkezünk. Régen itt továbbhaladt egyenesen a kékjelzés, de pár éve már elterelték a nyomvonalat és egy éles balkanyarral haladt tovább a kék. Érdemes pedig továbbhaladni a régi nyomvonalon, mivel nem messze innen érjük el a Halásztelki tanösvényt rejtő, páratlan szépségű és szinte érintetlen, nagy kiterjedésű ártéri erdőt. Itt táblák kalauzolnak és informálnak minket az ártérben. Visszatérve a kékre, nemsokára elérjük a hármas-körös partját, melynek túlsó oldalára komppal juthatunk át. Innentől kezdve hosszú-hosszú km-eken keresztül követjük a folyó szeszélyesen kanyargó töltését, valamint annak árterében elterülő, nagy kiterjedésű erdőt, mely a Körös-Maros Nemzeti Park része. A Hortobágy-Berettyó fölötti árvízkapun áthaladva érjük el a Peresi műutat, valamint néhány km megtétele után a Peresi bemutatóházat(pecsételőhely!!!), ahol a környék állat- és növényvilágát bemutató kiállítást, valamint egy 1900-as évek elején üzembehelyezett gőzgépszivattyút tekintehtünk meg. Innen visszatérünk észak-keleti irányban a Hortobágy-Berettyó töltésére, ami már elvezet minket utunk végcéljához, Mezőtúrra(a pecsételőhely a Fazekas múzeum)

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

  
   

 

Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady - Sok újdonság -----> Versek, írások    *****    Képregény, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Asztrológiai elemzések,rendkívül kedvezõ áron,diplomás asztrológustól. Minden kérdésedre választ kapsz tõlem. Kattints!    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Saját Blogom, gyere és olvass - Linkinlady    *****    Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!