Kéktúra - Az Országos Kékkör
Kéktúra - Az Országos Kékkör
KM-számláló

1566,46 megtett km a 2550 km-ből (61,43%)

 
Menü
 
A TURISTA MAGAZINBAN megjelent cikkeim
 
Kövess a FACEBOOK-on
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Mondd el, kérdezz!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók
Indulás: 2017-05-31
 
Vonatkozó linkek
 
Alföldi Kéktúra: Szekszárdtól-Sátoraljaújhelyig képekben, ahogyan én láttam
 
Fényképalbum(B-A-Z-megye)
Fényképalbum(B-A-Z-megye) : Hollóháza - Bodó-rét - Füzér - Bózsva FOTÓK ITT!!!Képtárak: Súgó

Szakasz hossza: 25 km

Időjárás: 26°C, szikrázó napsütés, koranyári meleg

Szakasz jelzettsége: Füzérkomlósig kitűnően jelzett, onnan sokszor követhetetlenül gyéren (GPS ajánlott!)

Szakasz jellege: nagyon szép, főként hegyi szakasz, meredek emelkedőkkel, ereszkedőkkel, Füzértől „átvált” a terep lágy hullámzó dombságba

Egyéni benyomások, tapasztalatok: Hollóházáról indul utunk, ahol az Országos Kéktúra(OKT) 0 kilométerköve is található, valamint egy OKT-emlékmű is, mely a kéktúrázóknak igazi zarándokhelye. Az innen pár méterre található Vadász Sörözőben (is) található a kéktúra bélyegző. Déli irányban indulunk el a település főútján, majd egy kereszteződésben hirtelen északkeleti irányba fordít a kék, meredeken a hegyre fel. Hosszú kaptató kezdődik innen egészen a Nagy-Milic (894 m) csúcsáig, pihenésképpen a Bodó-réten állhatunk meg egy pecsételés erejéig, valamint a Szlovákia irányában nyíló panorámában gyönyörködni, ahonnan még Kassa is látható. Aki a "Másfélmillió Magyarországon" című filmen nevelkedett, vagy egyszerűen csak régen nem járt erre, megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy a Nagy-Milic csúcsára érve az egykori bükkrengeteg mára erősen megritkult, vagy elpusztult, helyét fiatalos erdő vette át, de még jó pár emberöltő, amíg régi pompájában díszeleghet a Milic-csoport főgerince. A csúcson egy oszlop áll, mely nem turistákhoz méltó szövegek, jelzések hordozója. Bár egy kis pihenőhely is van itt kialakítva, hosszabban elidőzni mégis nem itt, hanem a nem sokkal meszebb magasodó Kis-Milic csúcsán érdemes, ahol egy kitűnő állapotban lévő fakilátó is található, melyről páratlan panoráma nyílik a hegység délebben fekvő vonulataira, a Hegyközre és az Alföldre. Meredek hegyoldalon kezdünk ereszkedni Füzér irányába, melyet először a várhegy tövénél érünk el. Kihagyhatatlan látnivaló a vár, mely Magyarország hét csodáinak egyike, és a panoráma sem utolsó, melyben innen részünk lehet. A falu központjában található a kéktúrapecsét. Innen egy aszfaltút mentén (több pontról szép kilátás nyílik a Füzéri várra) jutunk el a szomszédos Füzérkomlósra, melyen áthaladva a Bózsva patak mentén haladunk Bózsva felé kissé elhanyagolt, sokszor hiányosan jelzett utakon (GPS ajánlott!!). A faluba megérkezve a Faluháznál található kéktúra bélyegző füzetünkbe való beütésével zárjuk szakaszunkat. A túrán készült fotók megtekinzhetők a „Fényképalbum(B-A-Z-megyében)”.

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 

Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady - Sok újdonság -----> Versek, írások    *****    Képregény, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Asztrológiai elemzések,rendkívül kedvezõ áron,diplomás asztrológustól. Minden kérdésedre választ kapsz tõlem. Kattints!    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Saját Blogom, gyere és olvass - Linkinlady    *****    Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!